4 Disember 2010

minyak naik 15 sen lagi? 10 perkara perlu tahu







hai.. kitak orang apa kabar?kmk bgus2 jak...tangga jak muka atas ya, nang tenyum lebar..

haish... tangga jak tajuk atas ya, biasa jak... sik ambik kesah...just baca, then ignore.. ya berita minggu dolok.nektok dah basik...  tapi, sampe bila mala nait2 tok?? lama2 jadi bukit. walaupOn 15 sen.. bak kata kawan dajal aku sorang ya, duit banyak ya k cuci burit jak.. tapi, kenak pk, nait sikit2 lama2 jadi bukit.dem much!! kerajaan!! do sumthing! emm.. mok tanyak, nait 5 sen or 15 sen?haha. sik ingat. janji nak penting, MINYAK NAIT!

sekpa.. aku marah2 tok, sik juak turun harga minyak,semua nait... aku pun gi ofis pun dah nait tanggak tingkat satu. baru jak pindah opis tingkat satu. hari2 aku nait tanggak. okeh. mok kongsi 10 perkara:

PERTAMA- aku dah terminate broadben SELKOM aku! sebab? slow macam brodben celcom bena... mahal2 aku jak bayar rm68 sebulan.. p slow, apa gik aku, aku stop kan. time pegi celcom centre rya, da 2,3 orang pegi cya tujuan sama dengan aku, mok teminate broadben.. alahai.. pa dah jadi... aku rasa, ramey glak orang pakey broadben tok, makin slow nya... bukan aku cakap celcom sik bgs.. cdaknya perlu naik tarafkan lagi laen cdak. selkom aku tinggal kan, pasya, aku on brodben meksis... baru jak daftar marek. tapi, nang dajal bena! SLOW juak! sebabun dengan selkom. apa jadi tok? aku ada pk, maybe umah aku laen nang kureng, pendalaman ckit. nak pdh pendalaman, sik juak, apa di ladang ada laen selkom? gik umah aku dekat2 boulevard tok pun kureng laen. angol nyawa ku. then, aku testing pakey Diji broadben. aku try tes subscribe RM3 unlimited sehari. aku kah kat modem CSL ku. SHIOWHHH... laju gilerrr... sik sempat nak kejar.. lom klik dah kuar pa di mok. ya arum bulak lah,so, seribu penyesalan kat cya dah terjadi... ya lah kakak aku pdh meksis bagus... peh! nyesal sik dgr kata kawan ku, diji bagus, murah gik ya.. ha, aku tauk pahal nya bgus, sebab diji lom byk orang pakey.. kesimpulanya... aku menyesal pilih meksis! penipu. aku mok diji! p nex month lah... wawawa. nangis berlagu mohabet la aku..




KEDUA- henpon aku dah bagus! yey! setelah sekian lama aku hantar gi baikik. nasib still under warranty..lamak giler. tok ku sa, aku tageh hp ku ya kali ke5 dah.. smpey cina ya kenal dah muka aku. bayangkan, aku hantar henpon ku 10hb 10..2010. smpe ri jemat ya baru siap. 2 bulan la kira nya.sik smpe 2 taun ya.. yey! pat la bukak 2,2 sim aku. diji ngan selkom. ahaks. but, sori, no no no mintak no tepon! sik suka bagi (jual mahal) ahaha.n sik minat dah bermesej dan bergayut di tepon. yes! its me! akui diri sudah meningkat usia dan sik suka perkara kebudak budakkan ya. n  sik pelu pinjam henpon orang gik... hihihihi.

KETIGA- tadik ada orang pakey tosikal senyyum kat aku! hahahha.

KEEMPAT- tadik pegi makan ABC, ROJAK, n g pasar malam ngan mak aku, n emal. aku knk sembelih emal. macam2 di beli nya, bertarit2 ndah mek2 emal kat pasa malam tek. hahah. malu punya pasal, ah.. aku beli jak keta menan RM3 ya... ada ka bukan2 di mintak nya. robot lah, helikopter lah..a macam2.'

KELIMA- tadik kat terminel bas, tengah aku bergaut2 tolong si badak ya angkat barang, emal ya gik, sorang2 lam keta, rasa dirik nak safety tek, takut orang colek ada ka di lock nya main lock kat sit pemandu ya! gila. nebes lah aku. semua terlock. dah rame orang depa bas ya tangga aku terketok2.. soh emal bukak main lock ya..sik dapat. keras. usaha juak emal bukak ya,  sempat imagin, ber pecah keta ndah. dah ya, aku soh lah emal bukak lock katsebelah sit pemandu ya, fuh! dapat. lega. nasib biak umo 3 taun ya pentar. dengar kata. aku cubit2 pipi nya pasya. ya lah ngada glak lock pintu keta! ya detik cemas.!

KEENAM-beli ikan panggang rm12 jadi rm10 sebab abg tokey ya padah sebab nya tga aku mbak anak (emal) ya nya bagi rm10..cey222... mestinya nya ingat aku tok ibu tunggal. ada ka muka aku upa di tgal laki? hahaha. dem.

KETUJUH- aku sangat lapa di saat tok

KELAPAN- banyak nyamok! panas! hari mau hujan

KESEMBILAN-sangat ber cari orang itu! SS jk lah. (jangan tanyak pa reti ayat itu) hahaha

KESEPULOH- mok carik brang k makan! lapaaaaaa..kedengaran cdak karokey kat boulevard ya. haish...angol. bai...


tok gelpren aku! tijah ngan tipah! ahask.kacak bena gmbr tok. org semeyang belakang. cdak bergambar. 


4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bis da baca..merepak jak..hahaha...lmk ku sik baca..hahaha

fiDooo berkata...

rindu kmk eh mok klaka swak... 5 bulan dah tinggalkan bumi swk... btw.. digi nng laju gila nun... tapi area kchng jak...

a n a s t a s y e a berkata...

anastasyea nak bagi pendapat je .. lain kali kalau nak test broadband, cuba pinjam member punya or tanya orang dekat2 area kawasan rumah pelangi... senang sikit. Kalau tak .. mcm nie la jadinya. =)

ahmad endo berkata...

pakey juak ktk dg ya ow...hehehe

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...