27 Februari 2011

layang - layang terbang melayang~



assalamualaikum



ahad petang, plan mo jenjalan cari bubok. jalan pun jalan, dari pujut sampey lutong. nothing!
bubok xda. hanya mak nya jak ada.. si udang kecik pakey buat cucur~

k. berbalik plan yang dirancang sabtu ya,
plan men lelayang di pantey~
akhirnya terlaksana di petang ahad. pusing punya pusing carik lelayang, akhirnya ketemu juak di kede cina 
tapi, lelah2 bercarik, padungan, lelayang ada dijual di esplande ya oleh officemate nak juak baju cap ayam. harga lelayang berpatutan, dan berbaloi RM5 sigek berbanding keseronokan bermain. tali free~





sementara tunggu kakak ku ato, 

mek2 Qis~ 
tenyum;)





k redi mok main!!
nebes sikit sebab takut dan malu kalau2 lelayang sik terbang melayang~







yeeyyy~!! layang-layang terbang melayang~





emal: emal gik emal gik.............
usu: kejap kejap.... usu main jappp
emal: emal gikkkkkkkkk
usu: kejapppp.. kelak sik terbang oleh emal...
emal: emal pegang emal pegang
usu: nah..bait2... 

*layang-layang akhirnya jatuh ke tanah juga*

usu: nah! kan dah gugOk! emal tok sik pande main bah~!

emal: *lari sedaya upaya terbang kan lelayang*

usu: ok. usu terbang kan dolok, emal pegang.

*usu lari.... lelayang terbang, orang sekeliling senyum*






udah! 
rehat~

k lelah!
muka puas hati dan seronok




lepak ngan cdak lok~
pis~






with loves:)








PELANGI: jangan takut layang-layang tidak terbang, kerana angin pasti tolong! ;)


 stress kerja 5 hari terbang bersama-sama layang-layang~
letey dan fun

25 Februari 2011

sik HENSEM, tapi sedap mata memandang.terpikat. SWEET sangat=)

hai~
mok cakap pasal sumthing yang comel da klasik

marek~ yesterday~ semalam

kawan aku~ si joyah (bukan nama sebenar) ada beli sesuatu yang kurang munafaat langsung terhadap diri dan alam sekitar. yakni KEMERE menan~








k. tok nya~ nama nya LOMO~
RM50 termasuk postage~

guna kodak
yes! GUNA kodak
hahah
buat aku tetak
panas2 kemere ya datang, lalu mekorang bergegas berjalan sampey berpeluh ketiak semata-mata nak meli KODAK. yes KODAK! haha
sambil malu-malu nak beli kodak.mesti cina ya heran ada juak org pakey kodak gik lam dunia fana tok. siyes cali


beli kodak, RM11 untuk 24 snep. mun 36 snep, RM12 jak. mekowang beli 24 snep sebab sik yah cuci banyak-banyak....

pasang punya pasang, dengan sik kalak-kalak nya pakey kemere berkodak.siap main putar dolok, pasya bruk snep. siyes CALI!

tapi best main ya. sik pedah2! haha
pakey main, sebab kecik-kecik sik puas main



k bergambar pun ok juak lah. hahaha



aku tanyak, cne nya pat benatang ya?

kat 


kat ctok macam-macam kemere COMEL dan UNIK!!

ada juak kemere main camya, pakey digital.
murah jak...
area rm150 lebeh ke 250 lebeh~
senang mok bawak ke cne2.. sik pelu bawak kemere DISELAR yang berat sama ngan berat aku kot~;)
kepak badan mbak daripada main bola:P


tok nya macam design LOMO



paling menarik perhatian aku, tok!

kemere ROTI!!
RM120 
jak!
termasuk POSTAGE
(leh order kat web tadik)


. *Not for eating, so please refrain from dipping your camera into the milk.

digital kemere u~
sik pelu molah tetak nak pakey kodak apa ndah.


pasya~ kemere berbentuk aek kotak!
siyes unik!
aku jadi gila
no!


and last kalik!
TERPIKAT~
k main!
KEMERE LEGO!



Price:
Promo!!! RM285.00 (NP RM300)
Warranty: 
One (1) year
Package includes:
1. One(1) lego digital camera
2. One(1) USB cable
3. Three(3) lego bricks!


digital kemere~ boleh di stand dan dibentuk dengan apa2 jk mok bentuk~
e~ aku taip pun geram tgok!
(amaran:jauhi dari kanak-kanak)




k. sekian kisah si comel yang sik berfaedah aku rasa;)










 PELANGI: Title not suitable rite? but i mean it for sumthing~!;)



21 Februari 2011

senyum, sik perlu kata apa-apa.misteri sudu dirumah hilang.entry pasal kawen.best shot.lawas.laen macam HANTU.


*sik tauk nak kah tajuk apa, boleh pilih tajuk yang disukai*


9.40 pm
laen tenet macam HANTU!! buat mud aku bercelaru dan berkecamuk

isnin
miri
baru jak balik dari lawas
kampung halaman yang cantek dan mendamaikan
aku rasa dah setahun lebeh aku sik balit lawas.. banyak yang dah berubah. jalan raya sana sini
pokok kelapa habis ber tebangan 
membangun dah kampung..
tapi yang paling sik best sik pat nait bot gik dah sebab semua dah ada jalan raya.
 kekampungan semakin pudar~
 kazen2 aku pun semua dah mengembung. cam kiut jak upa cdak pegnen anak pertama. rondok ati kata orang.
kedatangan dari miri semata-mata lawat kazen kawen suatu alasan yang perlu untuk aku sekali sekali ke kampung
datang pakai belon a.k.a kapal terbang
siyes nyesal pakai belon~ mun pakey keta, pat la ku jalan ke cne2. tapi mok ingat. mun pakey keta dari miri ke lawas, sampe ndak ka aku haha. (fobia pernah sesat sampey ke Bandar Seri Begawan)
sik pat aku nk ngerayo. kerja aku kat kpg, tido makan jak. rehat aku terlebih pulak.

btw~
entri khas pengantin 
setinggi-tinggi tahniah dan selamat dah semua untuk kazen ku.
awang fauzi dan kak shella
sweet glak2 bini nya... sa nak makan. suka tengok. peramah. bercakap pun senyum.
 nang muka senyum:)


tengok.. sepadan kan?? so suiiittt...:)



opps.. jangan tengok!! ;)






sepOrting:D
 ngan semua kazen-kazen


candid~ amit ku nampak comel makan lolly pOp;)




emm

muka cam boring
thanks abang aji:)

k. sik perlu cakap apa-apa
*redha jak*


pic oleh aku. dan bukan kemera deselar.:) 
aku pun pande ambik gambar curik lah bang! :)



*bukan kemere deselar*
aku nampak childish dan inesen



PICTURE CREDIT TO:

leh like page berkenaan untuk cuci mata


group forografer paling glemer di limbang dan sewaktu dengan nya, i think:)
sepa-sepa mok kawen, boleh panggil cdak lah~
tapi hati-hati. cdak suka ambik gambar curik! 

"candid is the best shot!!" 
kan?


tengok, pengantin bagi Ibu Jari? 


k last
macam biasa
tuan punya rumah mok bagi senyuman 'boring'


time kat epot. tunggu bilun

last lagik
pegi marrybrown
dapat pen~:)







PELANGI: dapat kawan baru..ye ye;)



15 Februari 2011

1 malaysia 1 ummah

alhamdulillah
sampey juak kita menyambut maulidur rasul s.a.w  tahun tok
mun di ingat-ingat, macam marek jak baruk sambut nak lepas
genap setahun dah. kawan berarak pun lain-lain dah ngan
btw, aku memang semangat kalau benda-benda camya
gik kecik dolok, aku maseh ingat, bapak ku gerak awal-awal pagi, pakey baju kurong
bukan nya berarak, tapi just tengok jak...
tengok jak pun jadi lah, k baju kurong gik ya, dudok tepi jalan... =)
kinek tok, pat jOin berarak...best.. ramey-ramey berkumpul, 
sama-sama berselawat ke atas Nabi Muhammmad  s..a.w..:)

mun sik bergambar, sik sah sesuatu event ya...
dan gambar paling bermakna sempena hari tok..





manis sangat... adiknya tek lelah, lalu abang nya mendukung adik nya demi untuk menghabiskan perjalanan. senyum-senyum jak orang tengok... 
hilang lelah tengok.. :)





lagi gambar




gambar ngan baju puple sponser 
pat k raya..=)



k. lagi gambar









ngan asilah.. (nya tok suka baca dan rajin komen kat blog aku.) thanks sis:)
baca salu k





last. macam biasa. tiap-tiap tahun, pergi kede cina polah abc k spender.
hahah




last, baju k gi kawen dah siap! :)





PELANGI: Sebagai umut Islam yang sayangkan baginda SAW hendaklah kita mengikuti segala suruhannya dan meninggalkan segala larangannya. Ini sahajalah bukti yang paling kukuh bahawa kita menyayangi dan mencintai Rasulullah SAW sepenuh jiwa:)


13 Februari 2011

day 8 : a song that match your mood




30 THINGS IN 30 DAYS CHALLENGE!


day 8 : a song that match my mood


suasana sekarang:

malam

ada bintang

ada bulan

sedikit mengantok

sedikit sejuk

terdengar dengar emal berlagu "twingkel tingkel litle areeee..."
(ulang-ulang)

so, lagu untuk mOOd sekarang

sila PLAY dan enjoy! cute song:)





Twinkle, twinkle, little star

How I wonder what you are.

Up above the world so high

Like a diamond in the sky

Twinkle, twinkle, little star

How I wonder what you are!

When the blazing sun is gone
,
When he nothing shines upon
,
Then you show your little light,

Twinkle, twinkle, all the night.

Twinkle, twinkle, little star
,
How I wonder what you are!


Then the traveler in the dark

Thanks you for your tiny spark
 
He could not see which way to go,

If you did not twinkle so.

Twinkle, twinkle, little star
,
How I wonder what you are!






PELANGI:dah habis ubat flu ku makan, sik juak bagus2 flu..

 selamat malam:)

12 Februari 2011

day 7 : your dream wedding





hari ke 7

30 THINGS IN 30 DAYS CHALLENGE!


DREAM WEDDING~

oh kawen-kawen
macam best

OK. kalau mok cerita, memang banyak angan-angan aku kalau mo kawen tok. sebab kawen hanya sekali.
(mudahan sekali jak.hahah)

tapi ya lah, angan-angan pelangi
hanya nampak cantek untuk diangankan 
tapi sik dapat di sentuh sebab tinggi
kecuali terbang macam layang-layang

kalau aku kawen, aku mok kawen kat tepi pantey
pandey2 lah setting masa. ambik masa time bukan musim hujan dan ribut petir
time ya lah sesuai.

mok camtok


PIC:PAKCIK GOOGLE




kalau mok ada pelamin, mok camtok

*sengeh-sengeh*



PIC:PAKCIK GOOGLE





masa ya, angin bertiup sepoi-sepoi bahasa
piuwwww~
tetamu yang datang pun sik perlu berkipas-kipas

kompang? 
em.. boleh la... 
ada ckit adat-adat melayu
lepas ya, ada lagu sikit, aku nyanyi buat suami tercinta. 
awww~
sangat cali
ujong hujan hari. palis2 alu tsunami datang..:O

emm.. part makanan, aku dah fikir dah
berdasarkan pengalaman aku lah..
better sedia nak tapau jak la.. 




PIC:PAKCIK GOOGLE


sebab apa, pengalaman aku, aku paling sik suka makan berebut time agak orang kawen. 

pic : pakcik google



dan aku kesian ngan mak cik pakcik orang tua datang, lelah gik berebut. ne gik nak mak mak nak berembak anak susah nak makan... kesian. 

agik pun, kalau nak makan tepi pantey pun kenak juak nyedia meja GIK. adoh. besar blanja. bengkrap laki ku. hahah

tambahan pulak, ne juak sempat nak makan mun dah leka nak bergambar-gambar, bait pas bergambar-gambar, balit rumah makan dengan aman nya.. :)

kepuasan tetamu adalah menjadi keutamaan pengantin


akhir kata


sik mok jadi andartu! :)

SELAMAT PENGANTIN BARU 


*malu-malu macam penganten baru*









pelangi: pantai memang mendamaikan. biar pun ombak memecah pantai....
(macam lagu jak?)
hahah











Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...