11 Disember 2010

sik mok jadi dewasa, pliss






dolok, kmk mok cepat-cepat besar
boleh pakey kasut hill tinggi
rasa setayel, konpiden.. tapi kdg2 boleh berlipat buku lali..
mok cepat jadi besar, boleh pakey mekap cantek-cantek
boleh pergi kerja...drive sendirik..
boleh pegi cne2 kmk suka..
yang best kalik, boleh carik gerek.. bercinta cinta.. awww. 
boleh balit aher2, kua malam2 hang out ngan kawan2
banyak benda mok dipolah mun dah besar tok..
tapi... lamak-lamak... baruk perasan, boring jadi orang besar tok
dah sik tangga katon glak, dah sik baca komik2..nektok baca newspaper
dah sik da main masak2... nektok dah nang masak benar2..malas:(
dah pun masuk lebih had 21 tahun
dah boleh mengundi, tapi lom daftar.. shhhhhhhhhhhhhh
kawen pun boleh mun maok

ingatkan best jadi orang besar tok,
dah boleh buat keputusan kedrik, cdak abang kakak sik boleh dah marah kmk
sebab kmk dah kerja dah. mcam2 fikir...

dolok tem kecik, mun nait bas, sik bayar pun tambang,
dolok kmk buat karangan "saya sebuah pen". tapi kinek tok kmk buat report "ketidakpatuhan.... bla bla bla bla bla bla" 






Rupa-rupannya...




dah besar tok,

kita kenak matang
Kenak professional
Banyak tanggungjawab
Banyak masalah, lebih banyak dari masa baruk2 angkat dara dolok
Banyak report mok kenak polah
Banyak pakey duit
sikk boleh emosional sik bertempat
Kenak cari makan sendiri
Kenak buat keputusan, keputusan, keputusan dan keputusan
kadang2 keptusan dibuat sik betul
Kenak kawan ngan semua orang,walaupun sik sama palak!
Kenak beware ngan  kawan dengan berlainan jantina
And banyak lagi la kenak,kenak,kenak,kenak,kenak dan kenak..bosan!


tapi ya lah memang kitaran hidup kita. sama seperti kitaran 
sebuah seluar kecik.. 

kita mesti hadapi dengan happy!  perkara yang best aku rasa masa aku besar tok, aku lebeh berani. dolok gik kecik aku memang sorang yang pemalu! sangat2~  kitaran kehidupan mengajar kita dan mendewasakan kita..
SELAMAT MEMBESAR dan MENGHADAPI HARI TUA;)
 dan.. kmk dah besar!! :D 
pic taken: 29 Nov 2010

 tapi, kalau balit kpg, orang sering tanyak form berapa. dem! bai~ =p

 pewit: mok wish to my sis! HAPPY BIRTHDAY! sori xda kek!! sbb kau dah tua~ ahaks!

with my sis~gambar diambik pada 25 september 2009.
 masa zaman aku remaja, zaman jahiliah. ahaks. sangat suka gmbr tok.=)
masa berlalu bersama kenangan. sekarang jadi lebih baik.... kan kan kan? 


3 ulasan:

Yann Mazian berkata...

hehe. yalah ktk su. olah kedak miak kecik.
ne ndak orang nanyak ktk form brp. kekekeke. :P

guro jak deng. hihi. :D

The Bee And The White Roses berkata...

salah tajuk tok..sebenarnya tajuk yg sesuai ialah.."SAYA AWET MUDA' hikhik

asielah_eyla berkata...

hahhahaha....mok heel yar tewk..heheh..
mcm2 dh tanggungjawab smakin hari smakin besar yg harus kita pikul...heheh..kecik na juak lowa dlam taun 2006 ar..nang owh dolok boring wat karangan kinek sama juak boring mala buat report..heheh...form brapa tewk bila org tyk???
mok mkn byk2 kaktowk sak org x tyk soalan gyar gyk..hahahh

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...