18 Jun 2011

lelaki yang kita cintai. selamat...
cinta kita adalah "BUKAN CINTA BIASA" kerana ku tahu, kau "TERCIPTA UNTUKKU" walau pun "SEDETIK LEBIH" kita berjumpa, dan bersama."JODOHKU" adakah ini adalah "PENGHUJUNG CINTA" kita? saat kau kata "MARRY YOU", dan aku cakap... "I DO" !
**********


okeh.. BUKAN AKU JIWANG. kelak aku jiwang2 ada ditetak dak babun ya. IKLAN OK. tajuk lagu yang aku suka dengar. dan akan dibentangkan pada majlis resepsi esok. dan paling terpikat dengan lagu. JODOHKU. sesuai untuk majlis kawen. sweet sangat;)"kau nafas di jiwa ku.. kau pantai di laut ku....."

ceywahh... nak muntah sa ku! hahahaha

mok donlod? k. donlod CTOK

k padam HAL mengarut tokaku rasa aku sbeok hari tok, tapi jangkaan aku meleset...sebab aku sempat ku melayan hindustan tadik. hanya setengah hari yang sebok, tapi fun. seronok juak jumpa cdak cekgu-cekgu lama aku. kalau dolok, aku hanya murid yang inesen, tapi kinek, boleh duduk semeja vip dengan sidak dan penceramah. okeh. sik perlu pada word vip sebab akan dipadah riak. hahaha


dalam menjalankan tugas tadik, aku ter dengar dan ter hadiri lah seminar ya kalik. ada 3 penceramah. penceramah pertama cerita pasal zakat. okeh. sik perlu dengar, sebab aku hafal apa yang penceramah ya akan ceramah. penceramah ke2. okeh. BEST. oleh uztazah Zawiyah... tok kali ke2 aku dengar nya talk. serius menghiburkan dan bermakna. Terima Kasih.penceramah ke3. Ustaz Hasrizal @ nama glemer nya Abu Saif. BEST. kongsi macam ne mok didik anak. aku maseh ingat gik kata-kata nya:

"cermin yang paling ikhlas untuk ibu bapa ialah anak-anak"

"Orang yang tidak pernah dibakar panas mentari, 
mustahil menghargai rimbun berteduh.."


dalam erti nya...part tok paling cali. 1st aku tengok lah ada orang tua tok, sebelah kaunter aku, dalam dewan seminar, aku pandang remeh jak orang ya. oh.. orang kede buku pun ada join pameran ctok, ok. nya jual buku-buku, Tranformasi Ramadhan. Ku Terima Nikah nya... dll lahh.. so aku siap bergambar lah ngan buku nya tek. eksen. gambar jak,  meli nya sik.isik nya best lahh... mok beli, tapi.. habis... (alasan)time tok, lom tauk gik.. gambar2.. ala... orang kede buku, pa lalek...gambar jak lah.. dan marah juak tang ada gambar si penjual buku tang ada masok dalam. adoi.hehe. 

yang hujung ya... ;)


k. part penceramah last ya. paduhal.. sik ku sangka. sik ku duga. nya penceramah ke3. orang femes tu.. salu masok tv. sik ku ngelala. mok tauk, pas tauk nya penceramah terkenal,di cya bangga ada lah rasa ckit sebab dah ter ber gambar dengan Ustaz Abu Saif. :D mintak maaf ustaz. lebih menterujakan aku gik, nya adalah penulis web yang aku pernah baca.. web http://saifulislam.com/. nama web ya adalah sempena nama anak nya duhal. time makan dengan ustaz ya, aku cakap lah, dengan bangga nya aku pernah baca nya pun web site. yodeh. rasa2 orang ber elmu.. hahah. saja carik modal k loya dengan orang terkenal.

tok nya.. peh. membangkit semangat


dan time aku leka berloya, leka tetak ngan si joyah. tiba2 tertengok penceramah tok pasang sigek video tok. part yang touch my hati, pasal IKLAN TOK lah... benci. malu tauk tiba2 aek mata gugok.dem. sedeh..:'( OKEH, dah2


masa program ya juak, menyelam sambil lemas. atau pun lemas sambil minum aek. aku berjual lah buku aku, buku INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT. alhamdulillah... laku juak..pat beli blusher baru. ihihihi.


k biasa. pomot buku. bukan orang


pas tok mok re stok balit lah. sigek jak tinggal. sepa-sepa mok beli. leh order k. ambik kat ofis. murah jak. RM60. pakey saham di akhirat pa jak lah.... isi kandungan nya menarik, berkaler, sesuai untuk anak-anak belajar.Pelangi: 
1) nebes. sebab akan bercakap depan 300 org esok ;) 
2) selamat hari bapa. Cintai lah lelaki yang bergelar bapa yang dah susah payah carik rejeki untuk besarkan kita dan berik kita makan, berik kita pelajaran. lelaki ya lah paling bermakna dalam hidup kita.bukan orang lain. INGAT. 
3) mintak sedekah Al-Fatihah ngan apak ku lok. hehehe. Terima kasih :) 
4) pilih lok. baju hijau atau biru? 

Tiada ulasan:

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...