19 Jun 2011

JODOHKU

sik ku tauk pahal ku suka glak lagu ya. sweett glak2

okeh~ merepek


aku mulakan dengan lafaz bismillahhirahmannirahim dan assalammualaikumm

(pilih hijau sebab biru.. bla bla bla bla bla)



ahad, 19 Jun 2011.

adalah tinggal 7 hari gik hari keputerian ku..ehem.. siap-siap lah hadiah. barang siapa yang memberi hadiah, pasti aku akan ingat sampai mati.. hahaha. sik perlu meminta-minta dalam tok ok?tangan yang memberi lebih baik daripada menerima. eh?

dan alhamdulillah~ selesai dah resepsi kawen sahabat sama sekolah tapi sik sama kelas.. selamat diucapkan. bak kata maher zen, barakallahulakuma wa baraka.. nya tok lah aku cerita yang aku mimpi nya kawen. seminggu pas mimpi aku ya, nya padah aku nang bena mimpi aku ya. so di cya, aku bangga sebab jadi ahli nujum. kekeke. 



sebelum ya, aku mok review balit majlis ya tek. sabtu ya kat hotel tok juak aku. hari tok ctok juak. minggu depan2 gik program company ku ctok juak.. boring dah hotel tok tengok aku. okeh.. 1st kalik,  aku sik puas hati dengan MC yang mala tersasul salah sebut apa ka benda ya.. nebes kot. ya juak banyak pantun. ingat apa, ingat tok pertandingan berpantun ka? no wonder kenak sindir rakan sekolah menengah yang sik sama kelas. gik sigek, sora macam katon, macam ne boleh jadi MC? adoii~ ya mesti sekda prektis. terjun cmya jak?


"plis jangan anok kamek" :'(


ya semadi ada teks lepas jadi mc adik kawan ku bulan april lepas. so di cya, aku recycle jak la semua.. 


ok, technician. sigek ku sik berapa, time pangantin sama cantik sama padan ya datang, lagu bercampo baur. i dah cakap, pasang bunyi kompang.. sekpa. maybe technician nebes. dan word paling aku ingat kakak technician ya padah ngan aku, 

" kmk nak padah tok, muka ktk kedak heliza lah, cara ktk, setayel ktk...." 

ok kak.. sik pelu.. cukupppp! kmk sik mok dengar gik.... ;P


pasal makanan, OK. terlalu banyak glak makanan. adoi.. kenyang glak perut sampey sik dapat masok gik. nasib dapat tapau.


sigek lah pandangan aku, sik gago glak lah kalau polah resepsi kawen kat hotel. semua dah cdak uruskan. daripada pengalaman aku dolok2, aku suggest setakat tok terbaik polah wedding kat Mega Hotel. terbaik kat cya. bilit paling mahal sidak berik,besar.. sigek pamili leh diam lam bilit ya. pelamin sedia, leh tambah lah decorate, door gif sedia, kad jemputan, dan murah. technician adalah bukan orang luar, tapi memang cdak hotel. disediakan rehesel kalau maok. tapi kalau dah full ya sik pat kata apa la. ambik jak apa yang ada.

k. bergambar. paling suka gambar tok ;)



suka gambar tok sebab nampak rama2 di kepala ku



adma.. kamon... kenak kacak glak sora kau? boleh pegi jauh.. ;)


dengan sahabat lama. sama sekolah sama kelas. noen.kiut! 


okeh. mesti gambar ngan penganten~ sepadan lalu kan dak2 ya kan;)



door gif yang paling unik. sebab ada telor burung puyuh, dah masak. 
okeh. sik perlu tanyak kenak ada 2 

antara tok jak lah yang hadir







*kualiti gambar kureng sebab kemere murah dan gangguan persekitaran*


k ya jak. sepa-sepa jemput jadi mc, sik mok aa.. retired dah. mun jemput berpantun aku mok... hehehehe.





Pelangi: dolok time sekolah, ne da nya tok pandey bercinta cintun.. sik juak penah ku dengar nya bergerek ka apa. tup tap tup tap, tetiba kawen la pulak..  ya lah kata orang, ne tuju orang yang pendey glak bergerek time sekolah lok? dah kawen kah cdak?ada yang dah. ok soalan yang mengguris perasaan.*lari*  bai.... ;)


1 ulasan:

mael berkata...

laki nok k kemeja rah depan ya gik single. hihihi.

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...