12 Jun 2011

entry KHAS untuk lelaki yang aku cintai dan sayangi



12 jun 2011
selepas Allah dan Rasul

ke hadapan lelaki-lelaki yang aku cintai dan  sayangi. Bapak, Abang, dan Emal. Selamat hari Bapa kepada arwah bapak ku. Al-Fatihah. dah hampir 9 tahun, since aku form 3 nya meninggalkan aku dan keluarga. cukup rasa kehilangan. Kalau diingat balit, aku paling rapat dengan bapak berbanding mak aku. cukup rapat. apa2 jak mesti carik bapak. akibat penyakit kanser perut, if i not mistaken, beliau meninggal dunia. sik sempat mok balas jasa.. ya lah torang, hargai lah orang tua yang maseh ada k. 

Lelaki yang ke 2, abang mael. (bukan mael lambong). dah meninggal dunia setahun lepas bapak meninggal. time aku form 4. exident tosikal.. ya lah torang, bait2 mbak moto. aku smpey kinek tok sik berani pakey moto n pa tah lagik membonceng. bergegar lututt. adoi. 


oh sadis. setahun sekali nyawa orang yang tersayang ditarit. ne ndak macam aku  dah terhafal dah surah yasin. mek2 abang ku tok sama-sama membesar, sama pegi skolah, sama main.. semua tinggal kenangan. kalau nya gik hidup time tok, dah umur emm... ntah sik ingat. dalam 26 tahun kot. mesti dah kawen kot.dan jadi bapak. happy fathers day too.miss u bro.... :')


kakak ku dengan arwah abang ku kat tanjung lubang



apa-apa pun, semua nya dah ditentukan oleh Allah. semua pasti mati. beza nya cepat atau lambat. aku ok jak. dah belajar untuk tabah. dari kecik aku dah lalui benda ya. dan aku ok.=) life must go on. dan hanya iringan doa mengiringi dan berusaha menjadi anak yang soleh.



mcam berlakon la pulak? :P




okeh. padam kesah sedeh.




tanggal 12 jun 2008, lahir lah lelaki ke 3 dalam hidup ku.di hospital besar miri. ingatkan perempuan, bukan main lagik beli benda2 yag kaler pink. rupa2,oh! its a boy.. di beri nama Muhamad Iqmal. nama glemer EMAL. asal usul nama KUNON nya tek, mak nya dapat dari mimpi. hahaha. cali aku rasa.

ya lah kata orang, Allah jadi kan petir dan guntur, beserta hujan. tapi Allah menjanjikan Pelangi akan muncul. emal adalah pelangi ku. nya adalah pensel kaler kepada kertas kosong ku. setiap "kejadian" akan ada hikmah nya. Terima kasih Allah kerana kurnia Mu. 


mok dijadikan cerita, biak tok, lahir betul2 time aku habis belajar di poli. time ya aku sebok carik kerja. memandangkan aku lom pandey driving time ya, sia ctok kakak ku (mak emal) hantar aku pegi intebiu, emal pun ekot sekali. dari emal kecik, umur sebulan, smpey lah besar ckit umur setahun, baruk lah aku pat kerja tetap. leh dikira ya. aku tido pun dengan emal dari nya kecik sampey umur 2 taun, (sampey adiknya lahir). mun nya sakit ka pa, aku juak sik tido. main, kelai.. nang rutin lah mek2.. haha. but i love him so much.


time emal gik lam perut. its TRUE


ermmm time umur berapa hari oh? sik ingat. sik cute kan? hahaha


time umur 7 bulan kot. ehem2. so GEMOKKKKKK!!!


selebrete bday emal ke setahun. kat secret recipe. 


umur 2 tahun gya lah...cute! saya sikat belah tepi ;)


sekrang, pejam celik pejam celik. dah 3 tahun, sik lamak gik sekolah. dah pandey kencing berak sendrik. dah pandey pakey spendel. dah pande baca doa makan, alfatihah pun dah tau... mulut pun lebeh kurang berlebeh. thats my boy! ;) sampey kan, aku mala kenak sindir kawan ofis ku,  mok pegi pc fair pun mintak teman emal.hahaha. LOL

birthday nya tok, aku hadiahkan selepar. sebab hari ya nya cakap. sik maok pakey lepar tok. (selipar yang aku beli setahun yang lepas). ya lah beli baru. berkoban aku sik beli casing handphone aku semata-mata mok beli lepar emal. yo deh... ya rasa mak kali. mok beli barang kedirik pun, anak-anak lok di pikir. anak apa tauk. tauk nyusah mak bapak jak..haisshhh

last, pesanan buat emal dan rakan sebaya:

:) semoga jadi budak baek, main dengan kawan-kawan jangan tumbok2. jangan terpengaruh dengan ultramen ya. jugak dengan cerita dragon ball. 
:) jangan jaik dengan adik Qistina. jaga adik.
:) buangkan hobi yang suka cium main dan cium ketiak mak. ceridak tauk sik!!.
:) mun berak ya, cuci kedirik boleh ka? tok asek2, "usu... teman emal berak laju." kaco usu ber FB tauk?
:) jangan suka makn gula batu? chewing gum. kelak gigi burok
:) jangan suka melawan cakap orang tua
:) jangan suka kelai dengan nenek sebab mok tengok katun, dan nenek mok tengok cerita Indon
:) besar kelak, ingat cita-cita emal, mok jadi BOS kan? k. USAHA
:) besar kelak, mun dah bujang, dah bersunat. jangan rosakkan anak dara orang. OK?
:) jangan panjang glak bulu mata ya. plis :p



*gambar emal ambik dikpun, pakey selftimer* hihihi




k ya jak ucapan ikhlas penuh kaseh sayang dari usu.

salam sayang:)
USU


PELANGI: sedang mencari lelaki ke 4 yang ku sayangi. terima aku yang banyak kekurangan. 


k. plis lah. jangan cali~


3 ulasan:

mael berkata...

Innalillah. bok la ku tauk suma tok Su. plg sepek bla maca nma ku sia tek (tem ya lom baca abis, lalu prasan ku kejap).

Ryo Azhar Rahza berkata...

Al fatihah...hye usu.

Mama Melissa berkata...

al-fatihah

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...