8 Jun 2011

love story paling best ever! (hindi.hihihi)

assalammualaikum

mok ceriter.. minggu lepas adalah aku tengok sigek cerita hindustan tok, ya hasil daripada suggestion seorang kawan, kata yang cerita tok damn glak best. aku apa lagik, mun pasal cerita hindi tok memang aku sik pat tangguh2 gik. so aku download lah.



cerita tok mengisahkan, seorang perempuan, Taani yang akan berkahwin dengan pilihan hati nya. majlis kawen nang dah mok berlangsung dah ya. bapak Taani telah menjemput  Surinder (merupakan anak murid bapak nya dolok) untuk attend perkahwinan anak nya. masa bapak nya kenal kan  dengan anak perempuan nya, di cya lah cinta pandang pertama berlaku. nang jatuh hati la suvinder ji tok ngan anak nya. tapi apa kan daya, Taani ya akan berkahwin.


tapi, ya lah orang padah, jodoh di tangan tuhan. tang tiba2 penganten lelaki (gerek Taani) mati. so, bapak Taani tok jadi sakit, dan mengamanah kan Taani  supaya berkahwin dengan Suvinder Ji yang nerd tok, sebab Taani akan jadi sebatang kara. sik da orang jaga. dan berkahwin lah cdak 2. dan bapak Taani alu meninggal dunia.


dalam keadaan terpaksa, Taani ekot laki nya (suvinderji) ke pakistan, kampung nya. semua jiran dan kawan nya heran la tengok tiba2 suvinder ji tok kawen. nang sekda bertegur langsung la dak2 ya. lepas 2, 3 hari, Taani tok sedar dah kewajiban nya sebagai isteri. dan semua kepeerluan laki nya nya uruskan. tapi belum sepenuh nya sebagai suami isteri. sik banyak cakap. Taani jadi lebih pendiam dari sebelum kejadian.

suatu hari, Taani tertengok iklan kelas menari. jadi nya mintak izin laki nya supaya ekot kelas ya sebab nya bosan di rumah. so suvonder ji ya akur. kesian tenok bini nak.

Surinder tok luahkan lah dengan kawan nya, yang nya dah jatuh centa dengan bini nya Taani. dan tiba2 dapat idea mok menyamar jadi orang lain dan memikat bini nya sendirik. so di cya, make over lah surinder ya jadi lebeh hensem dan bergaya. smapey nya korban kan somet nya. dan nama nya jadi Raj.


part tok best, sik logik2 Taani tok sik kenal dengan laki nya. sebab lain glak muka dan cara. kalau laki nya ya, seorang pendiam, sik ensem, sik bergaya. tapi surinder tok adalah seorang ( Raj nama bulak nya) yang hensem, periang, dan bergaya. dan banyak cakap.


dalam kelas menari ya lah timbul bibit percintaan antara cdak 2 ya. dan menimbulkan rasa bersalah dengan Taani sebab nya dah berkahwin, tetapi jatuh cinta dengan orang lain yang lebih menceriakan hidup nya. keadaan ya membuat surinder ji hepi dan  ada juak sedeh sebab Taani lebih mencintai lelaki lain yang bukan dirik nya berbanding diri nya yang sebenar. so, surinder yang dah ubah penampilan ya uji Taani, untuk membuat pilihan sama ada pilih laki nya ka or dirik nya yanh dah berubah ya.

1st2 Taani pilih RAJ. 



part ya aku sik puas hati. ya lah orang suka nak ensem.. laki kedirik sik nya suka sebab nerd konon tek, bersomet. kedak orang tua. pendiamm... masa surinder (raj) ya dengar Taani pilih Raj, kecewa lalu nya sebab Taani cinta dengan orang yang bukan suaminya dan bukan dirik nya.  dan Raj plan mok mbak Taani lari. tinggalkan laki nya.



Sehari be4 ya, surinder ji yang sebenar mbak bini nya Taani pegi sembahyang. part tok cdeh.. ya macam kali terakhir cdak2 bertemu sbelum Taani lari dengan Raj (surinder ji yang menyamar). lagu part tok best. aku suka dengar. walaupun sik tauk reti, tapi nya pun lirik ya menusuk kalbu.

dengar lah...


dan aku dah carik makna lagu tok. pehh.. sungguh best lirik nya.


You are my paradise

you’re my obsession
you’re all my wishes put together
you ease my spirit
you’re the shade for my eyes
you knocked on the door of my heart

I may not know much but this I do know

i see God in you my love, what am I to do?
i bow my head before you, my love, what am I to do?

Oh why is this distance!

it’s so frustrating!
i touched you with my gaze
sometimes it’s your fragrance
sometimes it’s your words
without asking, this world became mine

You light up my heart

you’re a lifetime of treasures
i may not know much but this I do know
i see God in you my love, what am I to do?

You deeply reside in my heart

my weeping heart smiled
god has joined this couple together

You came softly

and tormented me
our shadow teased and kissed me
when you smile
when you get shy
it’s like the spirit inside me dances
you’re my good fortune my luck




lepas nya 2 sembahyang, di cya Taani ya mendapat hidayah kunon tek. nya masih ingat kata-kata laki nya, kalau mencintai lelaki, kau dapat tengok Tuhan dalam dirik nya.. sejajar dengan bait-bait lirik di atas ya, 
"I may not know much but this I do know, i see God in you my love, what am I to do?i bow my head before you, my love, what am I to do?"


macam kita orang islam, antara rupa, harta, keturunan dan agama. tengok ada agama nya.insyaallah bahagia dunia akhirat. hadis ada mengatakan ya juak, pilih lah agama dan yang dekat dengan Allah. (ya umpamanya situasi ya tek) cerita hindi tok banyak pengajaran nya dan kreatif. ya aku suka.

okeh. sambung cerita tek, last2 time sebelum mok pertandingan menari antara nya ngan Raj (surinder yang menyamar) Taani luahkan yang nya pilih laki nya, SURINDER. aku maseh ingat dialog nya.. (aku aleh bahasa kit, mun k bahasa hindi takut torang sik paham)

"nya dah banyak berjasa ngan aku masa aku susah senang. walaupun nya (surinder) ya boring, simple, sebok ngan kerja nya jak, sik berapa bergaya. tapi aku tengok ada tuhan dalam diri nya..aku sik boleh tinggal kan suami aku Raj..muje maaf kertahu.. " 

Raj dengar, lalu nya gembira, sik sangka bini nya padah camya dan pilih Surinder yang adalah diri nya sendiri. dan masa pertandingan menari yang sepatut nya Raj ngan Taani, tapi raj sik keluar tapi surinder yang kurang ensem  yang menari. masa nya 2 menari, di cya nya tauk Raj ya adalah suami nya.  dan menang pertandingan menari ya.
last kalik  happy ending.... dan ayat paling cali ku maseh ingat..
Surinder: Tuhan sik marah kah kalau aku lebih mencintai kau (Taani) lebih daripada NYA (Tuhan)?
errrrkk??
macam-macam


Pelangi: camya lah orang kalau dah boring apa2 pun boleh jadi=)
sepa2 mok cerita tok dan malas donlod dikpun, leh mintak ngan aku. aku berik dengan hati yang terbuka





selamat malam 
pelangi kehidupan:  tidak semua benda yang kita mahu kita dapat. anggap lah Allah dah tentukan yang terbaik untuk kita. pelangi, senyum=)

1 ulasan:

mael berkata...

A1 ji. hahahahaha. aku da byk gik stok ctok. moh ler amik. hahaha. mna2 lah, tp siok oh. Taani ji ya kacak ba. *pisan*

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...