11 Mac 2011

surat cinta dari bini kitak di masa hadapan



*google*


aku seorang lelaki bujang :)

Pagi yang indah. Kelas sekda. So, apa lagik yang lelaki bujang macam aku mok buat bila xda kerja? Apa? Tdo? eh sorry sikit k? . aku sik la malas glak sampey mala jak tido. ok fine, aku memang tido pun. qada kan tidur yang lepas. tido sampey kol 11. baruk bangun. awal dari biasa.


Aku bangun pun sebab ada benda pelik yang berlaku. Kisahnya camtok;




Masa aku tengah tengah tidur ya, aku di kejutkan dengan panggilan someone. Aku terus buka mata dan pick up phone aku.

"Hello...." Aku jawab telipon. 

"Walaikummusalam!" Dengar sOra lam tipon.






aku memang mok bagi salam tek, p sik sempat. malu.




"ktk tengah polah apa ya? tido ka?"

"Erm.. aOk...."

"mala jak tido ktk ya.. pemalas.."

Perh, kenak anok aku.






"Siapa tok?" aku tanyak sebab nombor nya tertulis Private Number.

"Siapa kmk? ktk tanya siapa kmk? ktk agak2 kmk tok sepa?"

"ne la kmk tauk... " Jawab aku yang tengah mamai.

"kmk tok, bini ktk,  kmk  call dari masa hadapan."

Aku terdiam berfikir.

"Masa bila masa kmk kahwin? kmk belajar pun sik abis gik?."

"Kan kmk dah cakap yang kmk call dari masa depan. ktk muda-muda dah pekak."

Perh, sabar jk. Sabar jk. Tapi sek pa. Aku layan.

Aku terus bagun dari katil. Aku pegi kat meja, dan ambil rokok. Then baru aku ingat, sejak bila pula aku hisap rokok?

"Hey, kat masa hadapan kelak,kmk hisap rokok sik?" Aku tanya perempuan ngegeh ya.

" Haha. sik. ktk still macam dolok. Semua benda sik reti. Merokok pun sik reti. Entah apa yang ktk reti pun kmk sik tauk"

Aku diam. Terasa sebenarnya.

"Well, kmk call ktk sebab kmk mok suruh ktk buat sesuatu" nya padah..

"Buat apa?"
"Check mail box ktk. kmk ada hantarkan surat. Khas untuk ktk"

Selepas nya cakap, terus nya letak phone. best na perange eh~

So, aku pergi ke luar rumah dan ambik surat.
Aku tengok-tengok.

kacak suratnya. Siap ada kesan bedak gik ya. Apa lah kah bedak. Orang main perfume dah nektok. ne main bedak2 gik..



Aku bukak dan baca.




*Sila baca dengan nada dan intonasi relax serta bersahaja jak k.*




Wahai my ONLY future husband. Sorry sebab kmk hantarkan surat tok kat ktk. kmk tulis surat tok adalah sebagai reply kepada surat ktk yang skalo dolok. kmk sik berniat sebenarnya mok tulis tok. Tapi, apakan daya, ktk dan kaum ktk ya ter sangat la mbak dengan ego masing-masing. Biasalah, boysss.





ktk, kmk xmok lah tulis intro panjang-panjang. So, apa kata kalau kmk direct to the point jak o?
First of all, kmk mok bik tauk yang kmk paling paling paling paling paling sakit hati dengan cara kaum ktk menekel kaum kmk. cam masa depan kelak akan femes fesbuk fesbuk hari hari. kaum ktk mesti add pompuan jak. add2, poke2.. chat kalau kedapatan online.. inbox, mintak no fon~ oh. skema.sedang kan kmk tauk ktk guna taktik ya ngan orang lain juak.  


kmk sik faham. Kenak bila lelaki nak tackle perempuan jak, nya mesti gunakan ayat;

"Kita macam pernah jumpa lah. Tapi kat cne o?" 



"ktk mcam muka, bla bla bla bla..."

"ktk kawan dot dot dot ka? ...ktk kenal dot dot dot?




ktk, bertahun-tahun kmk hidup asek2 ayat ya yang kmk dapat. ktk ingat perempuan sik bosan ka, ktk? Cheesy punya pick up line (Ayat mengurat) bait sik payah, ktk. kmk rasa semua lelaki gunakan pick up line tu maybe sebab lelaki zaman ktk dah xda idea nak mengurat dah. So, kmk memang faham kalau kenak lelaki zaman ktk ramei yang sik couple dan kahwin lambat.





Sayang, kmk nak tanyak ktk tok. Lelaki tok memang ada supplier nombor telephone ka? kmk pelik lah bila tiba-tiba ada orang mesej kata mok berkenalan. Entah cne kaum ktk dapat no telephone kmk pun kmk sik tauk. Mesti mintak dengan orang lain. sik kan ktk sik rasa mintak nombor telephone orang lain, dari orang lain adalah satu cara yang sik gentleman langsung? 





dah ya, main sms jak. cakap depan2 malu.  bila sms jak, kata mok berkenalan. sik pun cakap mok berkawan. Tapi kan, ne ada lelaki sms perempuan semata-mata untuk berkenalan. tok mesti nak menekel punya lah. Macam lah kmk sik tauk.



Lagi sigek kan kan ktk. kmk sik faham kenak bila perempuan ya sik layan lelaki yang takel nya , lelaki ya akan cakap yang perempuan ya jual mahal dan sombong? But then, bila perempuan layan, suka suki jak cakap yang perempuan ya murah dah mudah melayan. WATAHEL, ktk??

Dear ONLY ktk.

Tauk kah ktk bahawasanya kaum lelaki you tu mudah perasan? Bila perempuan tegOr and layan lelaki ya dengan baik jak, mesti lelaki tu perasan kononnya perempuan ya suka dan mok tackle nya. Padahal perempuan ya just being nice. Can't you boys see that? Can't you? api kdang2 perempuan pun cepat jatuh hati sebab hati lembut.. tapi korang salah guna. oh. tidak.





Hunny, ktk pdh jak lah kat kawan-kawan lelaki ktk ya. padah cdak, kalau betul-betul suka kat someone ya, mengurat lah habis-habis. InsyaAllah kalau niat iklas boleh jak dapat. Dan masa mok mengurat ya, sik perlu lah ayat manis-manis. Ayat-ayat manis akan membuatkan mek orang (perempuan) berasa gelik tauk?. Dan jangan risO lah kalau muka you all (Lelaki) macam longkang ka apa kaa. mek orang (Perempuan) boleh timak sebab mek orang tok bukan macam you all (Lelaki) yang hanya tengok luaran. Pantang nampak perempuan cantik, terus jadi ulat bulu yang berbulu-bulu. ewww~sik guna.




Tapi kalau dah dapat perempuan pas menekel ya, sik payah lah mOk touch and go. Masa belum dapat, sayang macam mok gila. Tapi bila dah dapat, buat dono jak. Masa tengah menekel, rasa bahagia jak main tarik tali. ambik anta, sik kesah ke cne...  Tapi bila dah lamak couple, rasa bosan. Semuanya sebab lelaki lah; senang glak  bosan dengan sorang gerek. Actually, you guys patut bersyukur sebab perempuan mudah timak segala kekurangan yang ada kat torang. Tapi you all, sebOk mOk macam-macam dari perempuan. Lelaki memang mengada-ngada lah. sik reti bersyukur langsung.

ktk, kenak bila some girl ya dah reject some kaum lelaki, cdak akan berdendam? KacO gerek perempuan tu lah, stalk lah, apa lah. 




*google*



What? Everygirl in this world loves you? cdak  kena terima ktk sebagai BF? mun sik ktk akan rosakkan seluruh hidup nya? ktk dan kaum ktk akan berdendam dengan nya kalau nya reject ktk? Bleeeh. Patut lah kaum ktk makin pupus. Agak-agaknya kalau kaum ktk sama banyak dengan kaum kmk, mesti huru hara dunia ni. Oh, oh. kmk cakap pasal kaum ktk lahh~. kmk sik cakap pasal ktk. kmk tauk you baik. Dan setia.:)




Dear my ONLY husband.





Hunny,kmk harap ktk jaga sikit mata ktk ya. kmk tauk yang lelaki suka tengok perempuan. kmk sik kisah pun kalau skali skala ktk mok cuci mata tgok perempuan cantik sebab lelaki memang camya. Tapi jangan salah kan kmk kalau kmk pun pandang lelaki. Ah, awal-awal lagik kmk dah tauk mustahil ktk sik kesah kalau kmk tgok lelaki. ktk tgok perempuan boleh. Tapi kmk tgok lelaki sikk boleh. Kenak bah ktk?






sigek gik. Kenak it is okay kalau ktk loya dengan perempuan tapi bila kmk loya dengan lelaki jak ktk kata kmk curang? kmk loya sebagai kawan. Tapi ktk ya lelaki. Gatal. Kalau dah berloya, mesti dengan perempuan cantik. Lelaki kalau dah dengan perempuan cantik mustahil borak-borak sekda ada makna. Huh.






ktk, kmk perasan yang ktk mok carik isteri(s) baik-baik. Tapi perangai ktk entah macam apa-apa. mok jadi imam konon. Sembahyang solo pun banyak tinggal. mok imam apanya. Doa. Doa apa you reti baca? Doa masuk tandas? ktk, kita mungkin akan mandi bersama. Tetapi doa masuk tandas ya sik tak perlulah ktk lead kan. kmk pun reti lah.


Hubby....Dalam banyak-banyak benda yang kmk paling sik puas hati adalah bila lelaki bercakap bab kahwin lebih dari satu. Kononnya sayang sangat kat kmk so ktk kawin lebih dari satu so kmk boleh masuk syurga? Oh pehlis larh. Lelaki memang macam ya. Asal tanya kenak perlu kahwin lebih dari satu, mesti bagi jawapan "Supaya Isteri pertama boleh masuk syurga dan dapat payung emas di syurga. Hey, banyak gik cara kaum hawa boleh masuk syurga tauk. Asalkan bersolat, puasa, jaga maruah dan metaati suami, sure masuk syurga. sik payah mok kahwin 2-3-4. mok bagi isteri pertama masuk syurga konon. Padahal mok menggatal. ktk ingat kaum kmk sik tauk? Kaum kmk tauk semua ya ktk. Kami comel with the brain tauk sik.




Sebelum kahwin, kaum ktk mala jak rosakkan kaum kmk. Mintak MMS gambar sik pakey tudung lah. Gambar sik pakai baju lah. Selepas ya, mintak yang bukan-bukan. Tapi bila mok kahwin, sibuk nak cari yang PERFEK, yang baik-baik dan dara. Kenak camya ktk? Nasib bait lah teruna lelaki ya sik boleh di tengok. Kalau boleh, memang kantoi lah semua lelaki kat dunia tok sik teruna. Kan? Dan ktk ya, ktk teruna sik? :p

Akhir kata dari kmk, kalau mok menekel kaum kmk ya, carik cara kreatip sikit la... Ubah sikit teknik ya. Guna kan inovasi dan kretiviti. Hantar lagu ka, berlagu ka...polah sajak ka. Hantar bunga ka.. Tengok lah sikit cerita korea ya.. 



*google*



jangan asek tgok bola yang sik pedah2. cerita korea ya, macam2 pengajaran. Belajar la dari cdak.  bukan jak hot, hensem, kiut, malah romantik. Macam Kim Hee Chul, Kim Hyun Joong dan Lee Min Ho. 




*sila tengok gambar yang dilampirkan*

Kim Hyun Joong MMS kat aku

eh mimpi! 

 sumber sebenar: google:p




Btw Hubby ktk tauk sik, nasib bait kaum perempuan tok sik gila lelaki hensem. Kalau sik, jangan harap ah lelaki Malaysia akan ada gerek. Dah lah sik handsome. sik romantik gik yaaaa




Well you. The most fragile part in a girl body is her heart. So, take a good care of it. Its nice to see. Nice to hold. But once broken, considered for ever! Ingat nasihat kmk tok. Nasihat iklas dari ktk pun future wife. Jaga diri bait-bait sebelum jumpa kmk kelak. =)







with love,
Bini kitak:)

*google*



sumber asli: mr.K








PELANGI: kepak translete dan pikir sebab xda kerja. kongsi. tapi hakikat.bai.


jap, riso pulak pasal tsunami kat jepOn.. ultramen, doremOn.. sailormOon... tolong mereka yang dalam bahaya, dengan kuasa bulan atau pintu masa depan.. 


mudahan bencana sik merebak ke cne2..AMIN
selamat malam


*good nite kiss??*
aw~

1 ulasan:

killer_instinctcrew berkata...

ahahahhahahhaha..hanya mmp ketawa...hensem glak ka laki korea??mak cik mek pdh..kebanyakan pelakon korea polah plastic surgery.....so xpyh nak dbangga ngn korea people....malaysian 1st bha....

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...