21 Julai 2011

cintaku bagai ayat-ayat yg terpatri dlm helaian kitab


"cintaku bagai ayat-ayat yg terpatri dalam helaian kitab.." -wali
Surat dari Wali buat Mustika: 

Ini adalah senaskhah kesedihan yang aku kirimkan melalui jiwaku yang dipenuhi duka cita kepada sebuah jiwa yang lain. Sesungguhnya, kau telah berhasil menghancurkan belengguku dan meraih kemerdekaan.

Sudah bertahun aku mengikat tali cintaku tanpa makna. Sudah bertahun malamku berlalu dengan menungguMu, Maha pencipta di dalam persembunyianku yang ditemani oleh keangkuhan dunia. Kau juga adalah penyembuh bagi semua yang salah pada diriku. Namun saat ini, Kau juga adalah penyakitku. Kau seperti mahkota yang dibuat untukku tetapi menghiasi insan lain.

Kau adalah syurga, aku yakini itu namun aku tidak menemukan kunci untuk membuka gerbangnya. Kau ibarat seperti seorang pencuri yang sedang bergembira atas apa yang dicurinya. Kau mencuri segala jiwa dan cinta yang ada. Jalan cinta sejati hanya dapat ditempuhi oleh mereka yang siap untuk melupakan diri mereka. Demi cinta, kesetian harus dibayar dengan darah dari jantung kita, dari ketenangan jiwa kita. Jikalau tidak, cinta kita tidak bererti apa-apa maka biarkanlah cinta kita menjadi pelindung rahsia-rahsia kita. Biarkan kesengsaraan yang dibawa oleh cinta membelah jiwa.

Marilah kita berjalan menuju kepadaNya, mengadap, dan bersujud. Memalingkan wajah kepadaNya, memberikan segala jiwa kepadaNya dengan membawa cinta sejati yang tidak akan pernah mati kerana cinta buatNya akan kekal abadi..


Salam dari gembala rindu 

Wali 

PETIKAN PUISI DARI DRAMA KITAB CINTAeh... tiba-tiba la pulak... haha. yes, aku tertarik dengan puisi nya. sungguh puitis!!!demam cerita kitab cinta dah aku tok. emosi uu... tek aku tengok episod 8 sampey 11. episod yang mana Mustaika@Fazura dikenakan hukum hudud. kesian tedah... ya lah di fitnah orang. yang paling aku geram hati tengok Wali, hero dalam cerita tok polah sik tauk jak... eeee... dalam ya juak, ada lah pelakon baru muncul.. nak pemenang Dewi Remaja 2010, Neelofa. cantek la..

 
*google*
Wali & Neelofa(sik ingat ku pa nama nya lam cita ya)
teringat ayat wali padah ngan ponpuan tok..

 " SORRY, not my cup of coffee...." - yerr...


 ehem2. tapi dengar2 nya tok kurang disiplin, dan pernah gaduh dengan fazura time shoot..ehh.... bergosip ndah. ehh.. sukati jak torang molah cerita. ne kita tauk pa nak benar nya.. Neelofa dalam cerita tok berlakon jadi anak pakcik yang baik hati ambik Wali kerja. kira, si Wali tok mampu mengubah Neelofa dalam cerita tok jadi bait lah, pakey tudung pa suma.. k sik sabar mok teruskan marathon cerita tok pastok. kita tengok sama da Mustika kawen sik ngan irfan, yang orang dengan nya kenak fitnah berzina. okeh.  aku mok layan youtube ngan Al-Hijjrah on9. hihihih


selamat menonton! 

 *google*

sepa cantek gik??? hihihihih. 


PELANGI: sangat suka akan puisi bukan makna jiwang tapi cinta akan bahasa :)kalau sik suka jangan anok kamek.
kalau suka, klik LIKE:)

Tiada ulasan:

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...