27 Oktober 2010

we are familiy-can two mothers make a home?

hai~ hari rabu yang hensem hari tok.. sedikit letih bekerja ritok..tapi menghiburkan. kerja yang menghiburkan? yes~ semestinya.. ne ndak.. hari tok aku bertekad untuk menghabiskan kerja yang paling bosan sekali dalam dunia tok, yakni.. FAILING~ yang bermaksud, memasuk kan salinan ke dalam fail2 individu. siyes! sungguh bosan dan mletih kan. boleh tension polah kerja ya. lentaran itu, aku cari lah cara terbaik bagi mengatasi masalah ya.. lamak dah aku amal kan.. dan hari tok aku kongsi ngan kawan2. hehe. 


semua bahan dah dikumpul, laptop! dan pendrive berisi cerita WE ARE FAMILY (cerita hindustan). k pa gik. pasang!! : D. nasib aku sik leka, mata menjeling ke laptop, tangan polah kerja. abis crita, abis juak dak salinan2 mok kenak failing, ada la lebih kurang 200 lebeh fail kenak carik. banyak!! 

okeh~ cerita tok berkenaan dengan lebih kepada cerita perkeluargaan.lakonan KAJOL, ARJUN ngan KARINA KAPOOR.


dalam crita tok, kajol ya adalah ex wife kepada arjun, sik tauk lah pahal bercerey, xda juak dipadah. stat2 cerita nang dah cmya. tapi hubungan cdak ngan anak2 masih akrab. kira bercerey dengan baik. si arjun tok ada lah gel pren, si karina ya la. si karina tok nang usaha nak pikat hati anak2 arjun nak ada 3 orang ya. susah glak2, paling lah ngan anak paling tua. jadi di cya la, si kajol tok pandey jeles. maka dah cerey dah lah.. 


dah ya, pada suatu hari, kajol dapat tauk nya dapat kanser, nak mati dah. (biasa lah cerita hindi, nak molah cdeh, alu mati2) terus terang lah nya padah ngan arjun tok tek, sedeh lah ex laki nya, lalu nya berkorban tinggal kan karina demi anak2 dan bini nya ya. 



pikir punya pikir, kajol tok, sedar yang pas nya mati, anak2 nya perlu mak. jadi nya decide nak suruh karina diam sama ngan cdak.. macam2 lah jadi cya. boleh tga lah gne seorang isteri ya jeles tga anak2 nak rapat ngan nya, pndey rapat ngan bakal mak baru cdak. part ya lah cdeh nang cdeh. di cya juak, boleh tga usaha karina tok, seorang yang berkerjaya nak jaga anak-anak. bukan senang oo~ 



ending nya, biasa lah, nama jak dah sakit2 cmya, mati lah kajol dalam cerita ya.. dan karina, arjun dan anak2 happy ever after... :) mun torang nak donlod cerita tok, search kat syok.org. p make sure sekali ngan subtitle, aku sik pande glak crik bersama ngan sub titile. bebal bah, byk gilak makan megi.:P nasib kawan aku ada. 

dalam aku sambil kerja tangga ya,. pande touching ndah tangga.. nang cerita2 hindi banyak pengajaran bah. jangan hina cerita hindi ok?! tapi bagi aku, cerita tok biasa2 jak. paling best cerita aku tga lam tahun tok ialah 3 idiot. siyes best gila! boleh potong kuku aku mun sik best. len kali aku polah summary pasal cerita ya.. 

ya jak.bai.

p/s: mun aku dalam cerita tok aku mok jadi anak2 cdak yang paling kecik ya. kiut! :D


1 ulasan:

nurzalina berkata...

hahaha... bok mek bukak blog tak tok.. mena ta ktk.. mek nga juak 3 idiot.. ng gila best.. berkali2 mek nga, ng x lejuk.. :)

cita tok, lak mek try crk.. upa cam best jak.. hahaha...

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...