30 Oktober 2010

SIAPA MAHER ZAIN?jum kenalan ;)

hujan renyai-renyai bagai kan pagar supaya kita leh duduk diam kat umah. macam biasa, aku boring2 ada jak ilmu aku cari.. dan tiba2 aku mok mengenali seorang artis yang bersuara murdu lagi hensem ya.sungguh. mun tangga muka nya.. peh! bercahaya bah...terpikat!kan? kan? kan?
nama nya MAHER ZAIN. nya sik da kenak ngan meher2 ya, nya pun sik da kenak mengenak dengan Ziana Zain, or Anuar Zain..

kat bawah tok adalah serba sedikit tentang Maher Zain aku dapat:

Biodata Tentang Maher Zain

  • Name: Maher Zain
  • Age: 29 years old
  • Nationality: Swedish (of Lebanese origin)
  • Education: BA in Aeronautical Engineering
  • Previous Job: Music Producer
  • Worked with in the past: RedOne: Akon, Lady Gaga, etc
  • Album Name: Thank You Allah
  • Number of Tracks: 13
  • Release Date: 1st of November 2009
  • Record Label: Awakening Records


Sumber inspirasi pertama Maher dalam muzik datangnya dari bapanya sendiri iaitu penyanyi tempatan di bandar Mediterranean, Tripoli – Lubnan. Keluarganya berpindah ke Sweeden ketika dia berumur 8 tahun dan meneruskan persekolahannya dan kemudian masuk universiti sehingga dia mendapat sarjana dalam bidang Kejuruteraan Aeronautik. Disebabkan banyak perkara yang berubah di sekitarnya, satu perkara yang tetap sama ialah hasratnya yang kuat untuk muzik. Dia menghabiskan masa akhir di sekolah dengan teman-temannya di mana mereka akan bernyanyi, rap, menulis dan bereksperimentasi dalam segala hal berkaitan dengan muzik. Ketika itu dia mula menyedari yang muzik menjadi sebahagian dari dia.
Setelah terlibat sekian lama dalam bidang muzik di Sweden sebagai penerbit muzik, Maher diperkenalkan oleh RedOne seorang penerbit muzik yang berbakat dan meningkat naik dalam bidang muzik di Sweden. Maher mula bekerja dengan RedOne sebagai artis dari Sweden dan kemudian pindah dengan dia ke New York. Selama beberapa tahun ia berada di tengah-tengah kesibukan kota NY, mereka bekerjasama dengan artis seperti Kat Deluna di album debutnya yang termasuk lagu yang mendapat hits seperti ‘Whine Up’ dan ‘Run the Show’.
Walaupun Maher mengecapi kemasyhuran dan banyak orang menggambarkan sebagai pekerjaan mimpi bagi seseorang yang begitu muda dalam bidang ini, tetapi untuk Maher rasanya seperti ini jauh dari apa yang dia sebut ‘mimpi’, “saya mencintai muzik, tapi saya benci segala sesuatu yang dikelilingi itu, selalu merasa seperti ada sesuatu yang tidak benar “.bagi aku, aku kenal ngan laki hensem tok dari fb.. rame orang post lagu2 nya, n kawan aku ada juak padah nya tok best. pertama kali aku berkenalan dengan lagu nya "FOR THE REST OF MY LIE" ya... nang best. paling best n aku suka dengan ialah lagu nya Hold My Hand.. siyes best. Lagu Insyaallah ya, nang aku minat juak, tapi serius aku lejuk dengar. gara2 emal lah tok, lam keta mintak nya pasang lagu ya. kat umah sebelum tido mintak nya pasang lagu ya. ulang ulang ulang. emal ya la lagik, sa pandey berlagu jak, sukati nya nyebut... tapi ok lah juak nya minat lagu ya daripada minat lagu sik senonoh cam lagu Bad Romance lok..alahai... 

malam marek, aku tangga temubual MZ kat TV9 ngan MHI TV3.. nya bercakap nang dengan perasaan rendah diri.. sik sombong, dan, setiap percakapan nya, mesti ada ALHAMDULILLAH, MASYALLAH, INSYAALLAH, THANK YOU... serius, aku terpikat. rasa nak pengsan. tapi disaat ya lah aku tauk nya dah kawen. ahahhahaha, laki orang rupa nya.untung bini nya........:D

aku layan2 lagu nya, kadang2 sampey mok menitis air mata bah. touching giler.. waima nya bi, tapi, bi nya senang faham... ne ndak kita paham... lirik2 nya sungguh menggamit jiwa tauk sik. memang kita akan rasa mesej yang nya sampaikan berkenaan dengan kehidupan, agama, dan Allah. jarang lagu2 keagamaan kita terasa. mun nya molah konsert ctok aku mesti pergi! dah lah dolok, aku minat2 giler ngan MZ tok, sampey kan masok lam mimpi bah. aku mimpi tangga konsert nya.. wahh.. hahaha. kat konsert nya aku sorang jak penonton. hahah. gila besttt.. 

ok lah... jum enjoy lagu nya tok.. :D Jazakallah~
WARNA PELANGI: 
suka lirik nya"....Now we share the same bright sun,The same round moon, Why don’t we share the same love, Tell me why not Life is shorter than most have thought..."


2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

for the rest of my lie?? Life lah... Hahahah! Boh padah salah type, padah jak xtauk tjuk lagu ya okeh. Apa2 pun kmk ng bruntung sbb dpt jd bini MZ. Kmk lah bini MZ. Haha
~ sf.

pelangi mentari berkata...

hahahah aku sik tauk bah.. yang aku tauk, mok berlagu jk.. ekekeke. ;)

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...