25 Februari 2010

I LOVE YOU



hai kawan-kawan..terima la sebab sudi singgah blog pelangi yang tak berapa nk best ni.. pelangi rajin hari ini nk post entry baru.. esok cuti lah kata kan..tapi pelangi tak cuti..da keje la esok.. esok kan birthday KEKASIH ALLAH.. NABI MUHAMMAD S.A.W.. sebenar nya..ish lah pelangi ni, hmm..ada kah konpius, masih lagi bertanya-tanya sempena apakah maulidur rasul ni.. konpius dgn maal hijrah. pelangi beristighfar seketika, dan jawapan pelangi, rasa kan hari esok adalah hari keputeraan baginda Rasullullah S.A.W.. dan pelangi search la kat intenet, ha..betul gak.dan sekarang pelangi yakin! esok birthday Nabi Muhammad.. yES! betull.. sesungguhnya pelangi sentiasa ingt.. tapi ragu2..dan pelangi yakin selepas ni takleh ragu-ragu lagi..!!!!!!!!!




hari mengingati keputeraan Rasul kita begitu best sekali pelangi rasa.. ye lah..berjalan ramai-ramai sambil berselawat.. sungguh best dan memupuk semangat cintakan rasul kita dan menunjukkan perpaduan umat islam.. sungguh menarik pelangi rasa kan.. selain pertandingan yang di anjurkan, seperti sepanduk, secra tak langsung, dapat mengingatkan kita tentang segala suruhan baginda Sebagai umut Islam yang sayangkan baginda S.A.W. hendaklah kita mengikuti segala suruhannya dan meninggalkan segala larangannya. Ini sahajalah bukti yang paling kukuh bahawa kita menyayangi dan mencintai Rasulullah S.A.W. sepenuh jiwa.

dan hari ini mengingatkan pelangi masa sekolah dulu.. kat gambar ni.. penuh makna..penuh dengan kerjasama..pergaduhan..kepenatan..kegembiraan..kekepakan (ehehe) keharomonian...keagamaan..korohanian..dan lain-lain...masa ni, pelangi kat kelas 4 ar-rasyid..sekolah ada anjur kan sambutan maulidur rasul peringat kelas kat skolah jer.. berarak kat skolah jer.. antara kelas.. dan pertandingan sepanduk kreatif. penat nye tak terkira buat sepandu tu, smpai tak tdur malam. ada yang bergaduh lah.alahai..mcm-mcm..hhehe. tapi fun! pelangi rasa best sangat jalan ramai-ramai sambil berselawat ke atas nabi.. best sangat! dan kira berbaloi lah seingat pelangi, kelas pelangi ade pat nombor jugak la... hehehe.*bangga*





dan yang kat bawah ni masa nasyid antara rumah kat sekolah dulu.. tu pun sempena menyambut hari Maulidur Rasul.. best^_^



dan hari ini, bersamaan 12 Rabiulawal, / 26 feb 2010, adalah hari itu. pagi tadi ade keje, biasa la bagi2 hadiah kat orang..dan tidak disangka2 pelangi ikut pulak perarakan tadi dengan kasut tinggi lagi tu! adusssh!! kepak@ lenguh nya kakiku.. mana tak nya berarak pusing satu bandar MIRI u... ish2..takpe2.. bukan selalu kan jalan ramai2 sambil berselawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W.. ^_*.

ini lah bukti pelangi menyertai perarakkan itu..heee.senyum....^_^



dan ini lah pemenang pejalan kaki Maulidur Rasul peringkat kebangsaan..hehehehee..weeewwww..



akhir sekali..bersempena dengan Maulidur Rasul ini.. pelangi harap pelangi dan raka-rakan akan mencontohi segala amalan baginda dan sentiasa ke jalan yang di redhai Nya..AMIN..^_^

3 ulasan:

Aiza berkata...

wee, slmat maulidur rasul.. cun blog anda :)

fathiahRAIHANA berkata...

entry kte lbey krg la akak :D

zool berkata...

Tahniah la sebab menang.. Bukan senang nak menang tu

Nurkilan Pelangi Nok latest !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...